Huvud, axlar,knä och tår!

Första inlägget sedan jag startade bloggen i april. Det borde vara något slags rekord? Jag startade den då främst som hjälp för min viktnedgång som jag kämpat med sedan då. Vikten har väl alltid varit ett problem för mig, har alltid haft problem med den. En kombination av dåliga kostvanor, oregelbunden träning och det faktum att man kanske har lite lättare för att lägga på sig har gjort sitt.
 
Jag fick en liten son 16 december 2011, jag ska inte ljuga, jag var VERKLIGEN inte smal innan. Men efter graviditeten kände jag mig som en mellanstor val... Vilket jag på sätt och vis kanske var, jag trivdes inte med min kropp och kände mig hemskt oattraktiv. Jag kände mig osäker på mig själv vilket också tryckte unden lite av min glada, utåtriktade sida. Att heeela tiden tänka på hur tjock och ful man är är ganska uttröttande och inte till speciellt stor hjälp för dig själv... Man hamnar i en ond cirkel där man tänker att; Det spelar väl ingen roll om jag äter den godispåsen, eller den kakan, eller den pizzan jag är ju redan tjock och ful ändå! 
 
Det luriga i detta är att nu trots att jag gått ner från 81,3 kilo till 66 åter kan hamna i detta mönstret, MEN, nu låter det såhär istället; Jag är ju så duktig med träningen och kosten, det gör ju inget om jag unnar mig detta någon gång ibland. Självklart ska du unna dig! Men det gäller verkligen att passa sig, helt plötsligt unnar du dig hela tiden och du kommer in samma onda cirkel! För då låter det såhär: Jag har ändå förstört denna dagen, så det spelar ju ingen roll om jag tar en till. Det gör det. Det är det som är så svårt att få andra, som aldrig har varit större att förstå. 
 
Det är den största utmaningen jag har nu, att hålla min träning, kost på den nivå jag vill så jag fortsätter gå ner i vikt utan min PTs hjälp och få tiden att räcka till till allt annat som ska göras. Familjen har blivit lite lidande under min resa, de sista kilorna ska jag försöka klara utan att det händer igen! Men det är tack vare min kära sambo och underbara släktingar jag kunnat köra hårt med min träning och komma dit jag är nu. Så denna bloggen kommer handla mycket om min kost, träning och mina tankar kring detta. Det kommer nog smyga sig in en hel del vardag med misstänker jag! :)
 
Och ja just det, min blogg heter ju "Från fläsk till nöt". Jag tyckte nog jag var ganska fyndig när jag kom på det, då fläsk är mycket fetare än nötkött...höhö. 
 
Nu ska jag hoppa i säng, är mör efter en dags shopping med min underbara vän Mickan. 
 
Sov gott! //Elisabeth
 

Från fläsk till nöt

Huvudsyftet var ju från början att använda som en kost och träningsdagbok, men jag tror helt enkelt att det skulle bli alldeles för tråkigt att skriva om, så det blir nog en hel del tankar kring detta och allt annat som händer i mitt liv! ;) Det vill säga allt och inget! Vågar du läsa? :D

RSS 2.0